Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 4 oktober 2013

Zuiderse makreel

Een lekker luie zondag in de Provence. Heerlijk lang slapen, uitgebreid ontbijt en … niets moet alles kan.

zuiderse makreel

We halen net de markt in Coustellet. Vele marktkramers zijn reeds aan het inpakken. We gaan voor een viskraam dat nog in volle actie is.

Ik kies voor 'filets de maquereaux', ze zien er prachtig uit en ik zie al meteen de mogelijkheid om er een Provençaalse twist aan te geven.

Le Coin Caché - Le Parrotier

Wat heb ik gebruikt:

½ kg makreelfilets, afgespoeld en gedroogd met keukenpapier
½ ui, in maantjes gesneden
kleine tomaatjes, gehalveerd
mini courgettes, in schijfjes gesneden
3 soeplp kleine zwarte olijven van Nyons
olijfolie
3 takjes rozemarijn, in zijn geheel
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
125 g pappardelle, of pasta naar keuze

courgette, tomaten

zwarte olijven van Nyons

makreelfilet


Hoe ga je tewerk:

Doe wat olijfolie in een pot en bak de uien glazig.
Voeg de courgette schijfjes en de takjes rozemarijn toe en laat, onder gesloten deksel, een 5-tal minuten mee stoven.
Doe er de olijfjes bij en roer ze onder de courgettes. Laat nog 5 minuutjes meestoven.
Voeg de tomaatjes toe, kruid met peper en zeezout, schep alles ondereen. De tomaatjes hoeven enkel warmte op te nemen en mogen niet uiteen vallen. Zet het vuur af.

Bak de makreelfilets op de velkant gedurende 2 minuten, draai ze om en laat nog 1 minuutje bakken.

Dien op met pappardelle.

zuiderse makreel

Quel vin?

Vin blanc de Pays de Vaucluse, Viognier 2012, Domaine du Coulet Rouge!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly