Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 25 oktober 2013

Trick or treat soup

De echtgenoot komt de keuken binnen met een kanjer van een pompoen in de armen. Trick or Treat! daagt hij uit...
Meteen heb ik een naam voor mijn pittig gekruide pompoensoep.

kruidige pompoensoep

Wat gaat er in mijn heksenketel:

1 kg pompoen, geschild, zaden verwijderd, in stukken gesneden
2 uien
2 teentjes look, geplet
1 liter verse kippenbouillon
3 cm verse gember, fijngesneden
2 eetlepels korianderzaad
2 theelepels komijnzaad
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
bladpeterselie of verse koriander

kruidige pompoensoep

Hoe ga je tewerk:

Rooster de koriander- en komijnzaadjes een paar minuten in een droge antikleefpan, zo geven de droge kruiden een rijk aroma af. Je kan de pan zowel op de sudderplaat zetten of op de bodem van de braadoven. Hou ze wel in de gaten, ze branden vlug aan.
Wrijf na het roosteren de zaden fijn in een vijzel.

kruidige pompoensoep

Snij de ajuin in grove stukken en stoof glanzend in een beetje olijfolie. Voeg de fijngesneden gember en de geperste look toe en laat eventjes meestoven.
Voeg de stukken pompoen toe, roer goed en laat eventjes mee fruiten.

Giet er de kippenbouillon over, breng aan de kook op de hete plaat. Zodra de inhoud aan de kook is, zet je de pot een paar uur in de sudderoven.

Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Proef en kruid verder af met peper en zout. Werk af met peterselie of koriander.

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly