Pasta met courgettes en tapenade

Intro

Vandaag blijven we hangen in onze 'hameau'. We hebben hier nog wat buit liggen van onze recentste strooptocht langs 'un marché paysan'. Ik gebruik kleine courgettes, ze zien er niet zo mooi blinkend en gaaf uit, maar de smaak is zo intens. Het vruchtvlees is ook veel steviger. We gaan voor een heerlijk en o zo simpel pastagerechtje.
pasta met courgettes en tapenadehameau 'le Parrotier'
 

Ingrediënten

125 g spirelli, of een andere kleine pasta
12-tal kleine courgettes
courgettes
2 lookteentjes, gepeld en in schijfjes gesneden
1 gedroogd pimentje, fijngesneden
enkele blaadjes salie, fijngehakt
olijfolie
1 soeplepel tapenade van zwarte olijven
1 geitenkaasjes, demi-sec
grof zeezout
zwarte peper van de molen

Bereiding

Schrob de courgettes en snij ze in schijfjes. Fruit de look in een soeplepel olijfolie, laat lichtjes kleuren. Voeg het pimentje en de salie toe, laat eventjes meestoven. Doe de courgettes erbij, kruid met zeezout en peper van de molen. Roer goed om. Laat 10 à 15 minuutjes onder gesloten deksel garen. De courgettes moeten wel beetgaar blijven.

Kook ondertussen de pasta in gezouten water. Giet de pasta af, bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta bij de beetgare courgettes. Meng de tapenade onder de pasta. Doe er een paar lepels van het kookvocht bij.
pasta met courgettes en tapenade
Verdeel over twee borden. Verbrokkel er het geitenkaasje over. Werk af met wat olijfolie.
 

Extra / Tip

Dit pastagerechtje doet een beetje denken aan 'pasta puttanesca', maar met courgettes in plaats van tomaten. Bon apétit!
 
Quel vin?