Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 27 oktober 2013

Halloween salade

De pompoen, ook wel 'Koning van de herfst' genoemd is in deze periode van het jaar alom tegenwoordig. We versieren er ons huis en tuin mee en we gebruiken hem volop in de keuken.
Vandaag rooster ik een mooie oranje pompoen die ik verwerk in een slaatje.

salade van geroosterde pompoen met feta

Wat heb ik gebruikt:

een Hokkaido pompoen

Hokkaido pompoen

1 rode chili peper, met of zonder pitjes, in fijne ringetjes gesneden
1 limoen, in partjes gesneden
3 eetlepels pompoenpitten, geroosterd

pompoenpitten

1 Romeinse sla en 2 little gems, gespoeld en in stukken gescheurd
200 gram Salakis feta, in blokjes gesneden of verkruimeld
olijfolie

Voor de dressing:
1 eetlepel vloeibare honing
1 theelepel mosterd, Wostyn
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico
peper en zeezout


Voor de dressing meng je de mosterd met de honing, roer er geleidelijk de olijfolie en de balsamico onder. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de pompoen in halve maantjes, verwijder de schil.
Schik de pompoen in een ovenschaal, verdeel er de partjes limoen en de rode chili over. Druppel er wat olijfolie over.
Schuif de schaal in het midden van de braadoven, gedurende 20 à 30 minuten. De pompoen moet gaar zijn maar mag niet uiteen vallen.

salade van geroosterde pompoen met feta

Rooster de pompoenpitten in een droge pan op de sudderplaat. Of rooster de pitten op bake-o-glide op de sudderplaat.

Schik de sla op twee borden. Verdeel er de lauwe geroosterde pompoen over. Werk af met de feta en pompoenpitten. Lepel er hier en daar wat van de dressing over. Eventueel nog wat zeezout en versgemalen peper.

Met een lekkere boterham erbij hebben we alles voor een gezonde lunch.

Smakelijk!

salade van geroosterde pompoen met feta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly