Fontaine de légumes

Intro

Eén ding moet je de Fransen meegeven: als ze iets commercieels zien dan gaan ze er ook 100% voor. De echtgenoot en ik lieten ons volledig inpalmen door wel 100 Fontaines in 'Fontaine de Vaucluse'.
groentjes ratatouille
Fontaine de Vaucluse
Alles draait rond de bron dus na een leuke dag kuieren in, wat dacht je: 'Fontaine de Vaucluse' waar we een lekkere 'Salade Gourmandise' gegeten hebben in een recht toe recht aan restaurantje met de wel heel toepasselijke naam: Fontaine de Glaces gaan we, eens thuis, voor: un Fontaine de Légumes! 
 

Ingrediënten

6 vastkokende aardappeltjes
1 ui
2 gele puntpaprika's
1 grote aubergines
2 courgettes
1 gedroogd pimentje
8 tenen look
knoflook 
Herbes de Provence
olijfolie
grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Laat de pel aan de aardappels en schrob ze. Snij in gelijke niet te grote stukken. Pel de ui en snij in halve maantjes. De lookteentjes snij je in fijne schijfjes. Verwijder de steel en de zaadjes uit de paprika's. Snij ze in fijne ringetjes. Snij de aubergines en courgettes in gelijke stukken. Plet het pimentje of doe het in de vijzel.

Neem best een pot met zware bodem. Fruit de look in wat olijfolie. Zodra de look een kleurtje heeft, voeg je de aardappels toe. Laat ze een 5-tal minuutjes mee fruiten in de olijfolie. Roer af en toe zodat ze zich niet vastzetten aan de bodem. Nu volgt de gesneden ui. Stoof ook al roerend. Kruid met Herbes de Provence, zeezout en een draaitje van de pepermolen.
fontaine de légumes
Leg het deksel op de cocotte en laat verder garen op een laag vuurtje, gedurende 10 à 15 minuutjes. Indien nodig voeg je een weinig water bij. Hou het in de gaten! Dit is de basis van ons stoofpotje.

Voeg nu de paprika's, courgettes en aubergine stukken toe. Roer om en laat onder gesloten deksel nog 10 à 15 minuten verder garen. Nu is het moment gekomen om te zien of de aardappeltjes gaar zijn.
fontaine de légumes
 

Extra / Tip

Dien ze op met een lekker stukje gegrild vlees. In onze 'coin caché' was het terug met 'Porc en Provence'. Bon appétit!
porc en Provence