Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 6 oktober 2013

Chèvre chaud

We zitten in de Provence, de Luberon, en de stad waar antiekliefhebbers mekaar ontmoeten: L'Ilse sur la Sorgue. Ergens moeten de echtgenoot en ik wel een paar uren gemist hebben in de geschiedenisles want wij komen hier voor de link met het water en … lekker eten.

chèvre chaud

Het stadje ligt inderdaad op een eiland in de Sorgue en heeft langs de waterkant het éne restaurant naast het andere. Ons kennende gaan wij de binnenstad in naar een typisch plekje, we kennen dit al van vorig jaar: ' L'art de vivre' daar krijg je al het lekkers van de Provence in één bord.

L'Isle sur la Sorgue

Terug thuis gaan we voor een iets mildere versie van de 'Provence in je bord': Chèvre chaud.

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

jonge slablaadjes
een vinaigrette op basis van graantjes mosterd, olijfolie en Xérèsazijn, peper & zeezout
enkele kleine tomaatjes
enkele zwarte olijven
een vers geitenkaasje, dwars doorgesneden
tijmhoning
herbes de Provence
olijven tapenade
2 stukken stokbrood, gehalveerd


Hoe ga je tewerk:

Dresseer op twee borden: de slablaadjes, tomaatjes en zwarte olijven. Besprenkel met wat vinaigrette.
Rooster 2 helften van het stokbrood en besmeer met tapenade.
Beleg de de 2 andere helften met geitenkaas, herbes de Provence, 1 koffielepel tijm honing en wat olijfolie.

chèvre chaud

Schuif ze +/- 5 minuten onder de grill. De kaas hoeft niet gekleurd te zijn, maar de honing moet wel gesmolten zijn. De toasten mogen een kleurtje hebben.

Dien onmiddellijk op. Dit is een super salade voor een lichte lunch.

Bon appétit!

chèvre chaud

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly