Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 20 oktober 2013

Camembert de luxe

Een cosy zondagavond, buiten wakkert de wind aan en de lucht is dreigend.
Binnen ruikt het naar vers gebakken stokbrood. De echtgenoot haalt een Chardonnay, Laurent Douchy, boven en ik tover een smeuïge Camembert op tafel. Niet zo maar een Camembert, maar eentje met net dat ietsje meer.

Camembert de luxe

Wat heb ik gebruikt:

een Camembert de Normandie, Taste of Inspirations, Delhaize
1 teen knoflook, gepeld en in fijne reepjes gesneden
1 eetlepel golden syrup, kan ook met ahornsiroop of honing
verse tijm blaadjes
geutje witte wijn

Camembert de luxe

Hoe ga je tewerk:

Neem de Camembert uit het doosje en verwijder het papier van de verpakking. Leg een vierkant stuk aluminiumfolie in het doosje. Leg de Camembert er terug in.

Prik met de punt van een mes gaatjes in de bovenkant van de Camembert en druk er de stukjes knoflook in. Strooi er de blaadjes tijm over en besprenkel met de siroop. Giet een geutje witte wijn over de Camembert, door de gaatjes in de korst mengt de wijn zich met de kaas.

Plooi de hoeken van de aluminiumfolie losjes over de kaas. Plaats het rooster op de onderste richel van de braadoven en zet het doosje erop gedurende 15 minuten. Plooi de folie open en laat het kaasje nog 5 minuten in de oven.

Dien onmiddellijk op en laat het jullie smaken!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly