Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 30 september 2013

Tarte aux tomates

Cucuron klein goed weggedoken pareltje in de Luberon. Na een rondje op de markt en een heerlijke salade bij Café Gaby in Lourmarin worden we door de mistral naar dit speldenkopje gedreven.

tarte aux tomates

Straatjes waar je verdwaald, gesloten typisch blauwe luikjes in al even typische okerkleurige gevels en een punt van duidelijke herkenning voor ons filmliefhebbers: de étang ofte vijver in het centrum van het dorp. Hier werd de romantische scène gedraaid uit 'A Good Year'.

Cucuron

Na de romantiek gaan we voor het iets meer 'gespecialiseerde werk': Lacoste en het kasteel van Markies de Sade. De man die het iets kleuriger zag dan de meesten onder ons.

Kleurig is ook onze tarte au tomates eenmaal we terug zijn in onze 'coin caché'


Wat verzamelen we voor deze tarte:

4 tomaten in verschillende kleuren
herbes de Provence
100 g tomme de brebis
olijfolie
bladerdeeg


Hoe ga je tewerk:

Bekleed een bakvorm met bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in.

Verwarm de oven op 220°.
Spoel de tomaten en snij ze in schijfjes van gelijke dikte. Schik ze op het deeg, wissel af met de verschillende kleurtjes. Kruid met herbes de Provence.

tarte aux tomates

Snij de tomme de brebis in kleine stukjes en verdeel over de tomaten. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zeezout.

Bak de taart gedurende 25 à 30 minuten.
Lekker met een gemengde groene salade met een lekkere vinaigrette.

tarte aux tomates

Bon appétit!

tarte aux tomates


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly