Tarte aux tomates

Intro

Cucuron klein goed weggedoken pareltje in de Luberon. Na een rondje op de markt en een heerlijke salade bij Café Gaby in Lourmarin worden we door de mistral naar dit speldenkopje gedreven.
tarte aux tomates
Straatjes waar je verdwaald, gesloten typisch blauwe luikjes in al even typische okerkleurige gevels en een punt van duidelijke herkenning voor ons filmliefhebbers: de "étang" (vijver) in het centrum van het dorp. Hier werd de romantische scène gedraaid uit 'A Good Year'. 
Cucuron 

Ingrediënten

Wat verzamelen we voor deze tarte:

4 tomaten in verschillende kleuren
herbes de Provence
100 g tomme de brebis
olijfolie
bladerdeeg

Bereiding

Bekleed een bakvorm met bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in.

Verwarm de oven op 220°.
Spoel de tomaten en snij ze in schijfjes van gelijke dikte. Schik ze op het deeg, wissel af met de verschillende kleurtjes. Kruid met Herbes de Provence.
 
Snij de tomme de brebis in kleine stukjes en verdeel over de tomaten. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zeezout.
tarte aux tomates
Bak de taart gedurende 25 à 30 minuten.
 

Extra / Tip

Heerlijk met een gemengde groene salade en een lekkere vinaigrette. Bon appétit!
tarte aux tomates