Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 24 september 2013

Bifteck

Op aanraden van de schoonbroer naar Goult gereden. Een verborgen pareltje met, hoe kan het ook anders, een paar toffe restaurantjes. Mocht je soms twijfelen, heerlijk tafelen zit in de familie.

Bifteck

'Aux Fines Herbes' is een frisse moderne zaak in een authentiek dorpje die werkt met heerlijke maar vooral verse ingrediënten. Eerst ons heerlijk culinair laten verwennen en dan een bezoek aan het stadje zelf. Dit verborgen pareltje in de Luberon is echt wel een bezoekje waard.

Goult

Uiteraard gaan we, eens terug in ons eigen hoekje, het avondeten wat aanpassen... nu ja aanpassen … Buurman, wijnmaker, groentekweker, olijfoliemaker en wat nog allemaal meer heeft de echtgenoot een tomaatje aangeboden.
Bifteck wordt deze nieuwe variant genoemd, een zeer vlezige volle tomaat die tussen de 800 gram en 1 kilo weegt en die een zachte heerlijke tomatensmaak heeft. Er zitten bijna geen zaadjes in en als je de tomaat in schijven snijdt, lijkt het werkelijk steak!
En le goût..., daar zijn geen woorden voor, dat is puur genieten...

olijfolie

Of mijnheer Adonis ook nog wat van zijn succulente olijfolie kan voorzien? Natuurlijk.

Bifteck

olijfolie

Wat gebruiken we:

1 'bifteck' tomaat
'récolte à main' olijfolie


Snij de tomaat in schijven en besprenkel met de grasgroene heerlijk geurende olijfolie. Kruid met grof zeezout.
Met een stuk 'pain de campagne' erbij is dit een ware delicatesse.

Wat lag er nog in ons bordje: zwarte olijven uit Nyons, gemarineerde artisjokharten, gemarineerde ansjovis filetjes en een restje fromage de chèvre.

Bifteck

We houden het bij een Côtes de Ventoux rouge – Domaine La Tuilière!

Bon appétit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly