Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 16 augustus 2013

Perzik yoghurt ijs

Eergisteren is ons kleindochtertje, Anke geboren. Een klein wondertje, zo klein, zo volmaakt...
Een klein mensje maar een grote gebeurtenis in ons leven!
Jullie begrijpen dat het kokkerellen even op een laag pitje staat en de ovendeurtjes even dicht blijven.

Toch is het mij gelukt een heerlijk ijsje te maken, eigenlijk een variant op mijn 'blueberry frozen yoghurt'.

Perzik yoghurt ijs

Wat heb ik gebruikt:

600 g vruchtvlees van rijpe gele perziken
300 g Griekse yoghurt 2%, Delhaize
3 soeplepels golden syrup of vloeibare honing
1 soeplp limoensap
nectarine of perzik voor erbij

Perzik yoghurt ijs

Hoe ga je tewerk:

Pel en ontpit de perziken, snij in stukken.
Doe het vruchtvlees samen met de syrup en limoensap in een blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een fijne puree.
Spatel er de Griekse yoghurt onder.

Giet de inhoud in de vrieskom van de Kitchenaid en laat op stand 1 draaien gedurende een half uurtje.
Doe het ijs in een gekoelde kom, dek af en zet 2 tot 3 uur in de diepvries. Als je het ijs langer in de diepvries wil bewaren, dan zet je best de kom 1 uur vooraf in de koelkast.

Wij hebben het ijs graag puur zonder veel zoetstof. Voor de zoetemondjes onder jullie, voeg je best wat extra syrup of honing toe.
Werk af met een paar schijfjes nectarine.

Wij smullen er alvast eentje op een mooi leven voor Anke!

Geniet!

Perzik yoghurt ijs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly