Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 1 juli 2013

American cookies

Dag twee van mijn American tour en nog een dagje dichter bij Independence day. Ik maak vandaag voor jullie 'Golden syrup chip cookies'.

American cookies

Ik stond eerst wat argwanend tegenover de golden syrup, dacht dat die mierzoet zou zijn, maar ik was aangenaam verrast door het resultaat. De koekjes zijn echt super lekker.

Ik maak ze met Lyle's golden syrup, Hershey's semi-sweet chocolate chips en Californische amandelen.
Alles te verkrijgen bij Delhaize (www.delhaize.be).
Zij hebben trouwens een assortiment van meer dan 35 Amerikaanse producten in hun rekken.

American cookies

Wat heb je nodig:

115 g boter, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
30 g rietsuiker
3 theelp golden syrup
1 ei, losgeklopt
175 g zelfrijzende bloem, gezeefd
75 g chocolate chips
75 g amandelen, in grove stukken gehakt


Hoe ga je tewerk:

Doe de boter, vanille en suiker in de kom van de Kitchenaid. Klop luchtig met de platte menghaak op stand 4. Giet beetje per beetje het losgeklopt ei bij het botermengsel.
Nu gaat de gezeefde bloem erbij, niet meer met de Kitchenaid, maar met een spatel. Als laatste schep je er de chocolate chips en de amandelen onder.

Neem de koude plaat of een andere bakplaat en beleg die met bake-o-glide.
Schep hoopjes deeg, ter grootte van een koffielepel op de bakplaat. Hou voldoende afstand.

American cookies

Schuif de bakplaat op de tweede richel van onderaan in de bakoven. Bak de koekjes tussen 10 en 15 minuten, hangt van de grootte af. De koekjes hebben een mooi gouden kleurtje. Laat ze afkoelen op een rooster.

American cookies

Van deze hoeveelheid deeg had ik 45 koekjes. Had ik... Ondertussen heeft het cookie monster toegehapt!

Enjoy!

American cookies

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly