Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 3 juli 2013

American chocolate sauce

De laatste dag van mijn American tour.

Een ijsje met een wow-factor! Voor het chocoladesausje gebruik ik Hershey's semi-sweet chocolate chips en een oer-Amerikaans produkt: 'marshmallow fluff'.

American chocolate sauce

Het is een luchtige, witte en gladde crème. Het bevat geen conserveringsmiddelen. Je kan het verwerken in desserts, bij gebak, shakes, toppings... en in de USA smeren ze het op de boterham! Daar heb ik toch wel eventjes een bedenking bij, marshmallow op brood...

Marshmallow fluff kan je vinden bij Delhaize (www.delhaize.be). Samen met meer dan 35 produkten die rechtstreeks uit de Verenigde Staten komen.

American chocolate sauce

Ook een nieuwe ontdekking bij Delhaize is buffelmelk roomijs. Dit ijs wordt artisanaal bereid in Limburg met melk die wordt geproduceerd door buffels die grazen op de oevers van de Maas. Het resultaat is een smeuïg roomijs zonder te zoet te zijn.
Dit roomijs is ideaal van mensen die allergisch zijn aan koemelk. Buffelmelk bevat meer vitamine A, minder cholesterol en meer calcium dan koemelk.

Buffalo Milk Icecream

Wat heb ik gebruikt:

Neem als maat een koffiekop of als je niet veel nodig hebt, gewoon een soeplepel:
¼ kop room, Delhaize 20% vetgehalte
¼ kop water
1 kop chocolate chips
½ kop marshmallow fluff


Zo maak je de saus:

Doe de room en het water in een klein pannetje en breng dit aan de kook.
Verwijder van het vuur, voeg de chocolade stukjes toe en roer tot ze gesmolten zijn. Voeg de fluff toe en meng tot een gladde saus.
Serveer de saus warm of koud op een bolletje ijs en smullen maar.
Nu alleen nog de zon, en die komt onze richting uit!

En voor morgen, happy Independence Day!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly