American chocolate sauce

Intro

De laatste dag van mijn "American tour". Een ijsje met een wow-factor! Voor het chocoladesausje gebruik ik Hershey's semi-sweet chocolade chips en een oer-Amerikaans product: 'marshmallow fluff'. Het is een luchtige, witte en gladde crème. Het bevat geen conserveringsmiddelen. Je kan het verwerken in desserts, bij gebak, shakes, toppings... en in de Verenigde Staten smeren ze het op de boterham! Daar heb ik toch wel eventjes een bedenking bij, marshmallow op brood ...
American chocolate sauce
 

Ingrediënten

Marshmallow fluff kan je vinden bij Delhaize. Samen met meer dan 35 producten die rechtstreeks uit de Verenigde Staten komen.
American chocolate sauce
Ook een nieuwe ontdekking bij Delhaize is buffelmelk roomijs. Dit ijs wordt artisanaal bereid in Limburg met melk die wordt geproduceerd door buffels die grazen op de oevers van de Maas. Het resultaat is een smeuïg roomijs zonder te zoet te zijn. Dit roomijs is ideaal van mensen die allergisch zijn aan koemelk. Buffelmelk bevat meer vitamine A, minder cholesterol en meer calcium dan koemelk.
Buffalo Milk Icecream
 

Bereiding

Neem als maat een koffiekop of als je niet veel nodig hebt, gewoon een soeplepel:
¼ kop room, Delhaize 20% vetgehalte
¼ kop water
1 kop chocolade chips
½ kop marshmallow fluff

Zo maak je de saus:
Doe de room en het water in een klein pannetje en breng dit aan de kook. Verwijder van het vuur, voeg de chocolade stukjes toe en roer tot ze gesmolten zijn. Voeg de fluff toe en meng tot een gladde saus. 

Extra / Tip

Serveer de saus warm of koud op een bolletje ijs en smullen maar. Nu alleen nog de zon, en die komt onze richting uit! En voor morgen, happy Independence Day!