Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 9 juni 2013

Zomerse couscous

BBQ-tijd, we laten het gepofte patatje voor wat het is en maken een couscous vol smaak en het geurige van de Marokkaanse keuken. Heerlijk met een stukje van de grill!
Ik heb er meteen een grote hoeveelheid gemaakt, lekker makkelijk voor een 'restjesdag' en om de echtgenoot te verwennen met een lekker gevulde lunchbox.

Zomerse couscous

Wat heb ik gebruikt:

500 g couscous
5 dl groentebouillon
1 oranje paprika, geschild met een dunschiller
1 venkel
100 g half zongedroogde tomaatjes
olijfolie
1 el gemalen gember
1 el ras el hanout
1 theelepel kardemom
2 teentjes knoflook
een handje pistachenootjes, ongezouten
een handvol muntblaadjes, fijngehakt
zwarte peper van de molen

snuifje kruidig zout, daar maak je best een voorraadje van, is ook super in tajines of stoofpotjes. Voor het kruidenzout voeg je 1 theelepel ras el hanout, ½ theelepel saffraanpoeder en ½ eetlepel venkelzaad bij 50 g grof zeezout. Doe alles in de vijzel en plet het fijn.


Hoe ga je tewerk:

Ik gebruik de look hier niet rauw maar ik gaar ze 20 à 30 minuutjes, gewikkeld in aluminiumfolie in de bakoven. Daar begin je best mee.

Ondertussen snij je de venkel en de paprika met de mandoline in kleine stukjes. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snij ze ook in kleine reepjes.

Doe de couscous in een ruime schaal. Breng de groentebouillon aan de kook en overgiet er de couscous mee. Dek af met folie en zet 10 minuutjes aan de kant.
Maak de korreltjes goed los met een vork. Haal de gegaarde look uit de pel en doe die samen met een geutje olijfolie bij de couscous.

Voeg de klein gesneden paprika, venkel en tomaatjes toe. Ook de gember, ras el hanout, kardemom, snuifje kruidenzout, zwarte peper, muntblaadjes en gehakte pistachenootjes schep je onder de couscous.

Succes verzekerd.

Geniet! 

Zomerse couscous
 
Zomerse couscous

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly