Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 18 juni 2013

Spinaziesalade met blauwe kaas

GROEN!
Spinaziesalade met blauwe kaas

Tom Jones bromt … it's good to touch the green, green, grass of home...

Een lichte lunch, een bordje vol groene blaadjes. Zit vol magnesium dus prima om vermoeidheid tegen te gaan. Ik denk dat ik best een extra blaadje neem!

In Delhaize hebben ze overheerlijke jonge spinazie, 100% Belgisch. Je kan ze vinden in de koelafdeling bij de verse sla in zakjes. De zachte blaadjes en fijne steeltjes zijn uiterst geschikt om te verwerken in een slaatje.

Spinaziesalade met blauwe kaas

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

200 g jonge spinazieblaadjes
125 g blauwe kaas, Roquefort Taste of Inspirations
2 el pijnboompitten
enkele sneetjes brood
groene druifjes
notenolie
aceto balsamico

Spinaziesalade met blauwe kaas

Hoe begin je eraan:

Snij het brood in gelijke blokjes. Leg een bake-o-glide in het kleine Aga blik, doe de stukjes brood erin, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster ze bovenaan in de braadoven voor een 10-tal minuutjes.

Pof de pijnboompitten in een droge pan op de bodem van de braadoven of op de sudderplaat.
Halveer de druifjes en verwijder de pitjes.
Maak een dressing met de notenolie en de balsamico.

Leg de spinazie in een grote schaal of in individuele kommetjes. Bestrooi met stukjes kaas, broodkorstjes, druiven en pijnboompitten. Wacht met de dressing tot vlak voor je de salade serveert anders krijg je verlepte blaadjes. Werk af met peper en zout.


Spinaziesalade met blauwe kaas


Geniet!

Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:

Morgen kleurt de blog wit!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly