Intro
GROEN!
Tom
Jones bromt … it's good to touch the green,
green, grass of home...
Een
lichte lunch, een bordje vol groene blaadjes. Zit vol magnesium dus
prima om vermoeidheid tegen te gaan. Ik denk dat ik best een extra
blaadje neem! In
Delhaize hebben ze overheerlijke jonge spinazie, 100% Belgisch. Je
kan ze vinden in de koelafdeling bij de verse sla in zakjes. De
zachte blaadjes en fijne steeltjes zijn uiterst geschikt om te
verwerken in een slaatje.
Ingrediënten
voor 2 personen:
200 g
jonge spinazieblaadjes
125 g
blauwe kaas, Roquefort Taste of Inspirations
2 el
pijnboompitten
enkele
sneetjes brood
groene
druifjes
notenolie
Aceto
balsamico
Bereiding
Snij het
brood in gelijke blokjes. Leg een bake-o-glide in het kleine Aga
blik, doe de stukjes brood erin, besprenkel met een beetje olijfolie
en rooster ze bovenaan in de braadoven voor een 10-tal minuutjes.
Pof de
pijnboompitten in een droge pan op de bodem van de braadoven of op de
sudderplaat.
Halveer
de druifjes en verwijder de pitjes. Maak een
dressing met de notenolie en de balsamico.
Leg de
spinazie in een grote schaal of in individuele kommetjes. Bestrooi
met stukjes kaas, broodkorstjes, druiven en pijnboompitten. Wacht
met de dressing tot vlak voor je de salade serveert anders krijg je
verlepte blaadjes. Werk af met peper en zout.
Extra / Tip
Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:
Morgen
kleurt de blog wit!