Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zaterdag 29 juni 2013

Pita maison

Op een onbewaakt moment naar een reportage gekeken over pitavlees en hoe men er in Duitsland mee omgaat? Je zou schrik krijgen om nog een pitazaak binnen te stappen ...
Meteen een uitdaging om zelf aan de slag te gaan.
Onder het motto 'Fastfood, zelfgemaakt het lekkerst', beginnen we eraan.

Pita maison

Wat heb ik gebruikt:

Voor 6 minipitabroodjes

200 g patentbloem, is fijner gemalen dan tarwebloem en heeft een hoog glutengehalte, daardoor is het héél geschikt voor producten die luchtig moeten zijn.

½ theelepel zout
1 g gedroogde gist, of 2 g verse gist
120 ml lauw water


Doe het water en de gist in de kom van de kitchenaid. Voeg de bloem bij. Met de kneedhaak kneed je het deeg een 10-tal minuten.
Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen of tot het verdubbeld is.
Leg nu de deegbal op een bebloemd werkblad en verdeel in 6 gelijke stukken en maak er bolletjes van. Dek af met een handdoek en laat 10-minuten rusten.

Pita maison

Rol nu elke deegbal uit met een deegrol. Dek terug af en laat 10 minuten rijzen.

Pita maison

Bestuif de pitabroodjes met bloem en leg ze op een voorverwarmde bakplaat. Schuif die in het midden van de braadoven. Tijdens het bakken moeten de broodjes helemaal opzwellen. De baktijd schommelt tussen 10 à 15 minuten.

Pita maison

Laat de broodjes een beetje afkoelen op een rooster en doe ze dan, terwijl ze nog lauw zijn in een opbergdoos. Zo drogen ze niet uit.

Pita maison



Wat heb ik gebruikt voor bij de broodjes:

400 g lamsvlees, alle vet verwijderd en ik kleine stukjes gesneden

Voor de marinade:

2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlp limoensap
2 eetlp olijfolie
snuifje kaneel
snuifje nootmuskaat
zwarte peper
zeezout

Meng alle ingrediënten voor de marinade, doe het vlees erbij en laat minimum één half uur marineren.

Groentjes:

2 little gems
½ komkommer
1 bosje radijsjes
1 rode ui

Maak de blaadjes los van de little gems.
Schil de komkommer en snij in de lengte in vier. Verwijder de zachte kern, snij de komkommer dan verder in plakjes.
Snij de radijsjes in fijne plakjes. Snij de rode ui in fijne ringetjes.

Voor de guacomole:

1 avocado
2 pijpajuintjes
sap van ½ limoen
bosje verse koriander
peper en zout

Pel de avocado en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Snij de ajuintjes fijn en hak de korianderblaadjes en steeltjes.
Meng tesamen met het limoensap en breng op smaak met peper en zout.

Voor de dipsaus:

Griekse yoghurt
1 teentje look, geperst
garam masala
peper en zout

Meng de ingrediënten voor de dipsaus.

Pita maison

Doe het vlees met marinade in een pan en roerbak het op de hete plaat.


De pitabroodjes zijn vrij klein om te vullen dus leg er een beetje van elks bij.
En nu aanvallen en laat het smaken...

Enjoy!

Pita maison


De pitabroodjes (http://marijkekookt.blogspot.be/2012/10/linzensoep-met-zelfgebakken-pitabrood.html) zijn ook héél lekker en meer geschikt om te vullen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly