Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 3 juni 2013

Hartige muffins

Heerlijk zijn deze hartige muffins! Als borrelhapje, bij de brunch, voor de kleine honger, of gewoon... als je er zin in hebt!
Zo'n hapje heb je trouwens in een handomdraai gemaakt. De luchtigste muffins maak je met een klonterig deeg, dus vooral weinig roeren in je beslag.
Het recept heb ik uit 'Nigella bite', dit is mijn aangepaste versie.

Hartige muffins

Wat heb je nodig voor 12 stuks:

225 g zelfrijzende bloem
50 g roggemeel
125 g geraspte Cheddar, liefst oude
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel natriumbicarbonaat
snuifje zout
1 theelepel mosterdpoeder
6 eetlepels arachideolie
150 g Griekse yoghurt
125 ml karnemelk
1 ei
2 eetlepels Worcestersaus

Voor erop:
een beetje extra geraspte Cheddar
nog wat Worcestersaus


Hoe ga je tewerk:

Meng bloem, roggemeel, bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout, mosterdpoeder en kaas in een kom. Dit zijn de droge ingrediënten.
In een maatbeker klop je arachideolie, yoghurt, karnemelk, Worcestersaus en een ei door elkaar.
Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en meng kort met een vork, met als resultaat een klonterig deeg!
Laat het deeg niet staan maar schep het onmiddellijk in papieren muffinvormpjes die je in een muffin bakblik zet. Schuif in het midden van de bakoven gedurende 15 à 20 minuten.
Haal het blik uit en strooi wat extra kaas en enkele druppels Worcestersaus over de muffins. Plaats de muffins nog 5 minuutjes terug in de oven.

Laat de gebakjes lichtjes afkoelen, en eet ze terwijl ze nog warm zijn.

Geniet!

Hartige muffins


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly