Gegrilde paprika's

Intro

ROOD! Marco Borsato knalt uit de boxen... Vandaag is rood, de kleur van je lippen…
Gegrilde paprika's
Aan 'rood' geen gebrek bij Delhaize. Uit het uitgebreide aanbod koos ik rode paprika. Paprika geeft kleur aan allerlei gezonde en smaakvolle gerechten en is een serieuze vitamine knaller. Dit slaatje van gegrilde paprika's doet het prima bij een zomerse barbecue.
Gegrilde paprika's
 

Ingrediënten

8 rode paprika's
1 rode ui
4 el balsamicoazijn
enkele takjes tijm
enkele takjes dragon
olijfolie
zeezout
zwarte peper van de molen

Bereiding

Snij de paprika’s doormidden, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven op de koude plaat. Schuif die zo hoog mogelijk in de braadoven gedurende een halfuurtje. Haal de plaat uit wanneer de paprika’s blaren krijgen en zwart gekleurd zijn. Dek af met huishoudfolie, na 10 minuutjes kan je er makkelijk de pel afhalen.

Pel de rode ui. Ik heb ooit eens gelezen dat als je uien pelt, verwijder dan alleen het harde oneetbare velletje en niet de buitenste ring. Daar zitten namelijk de meest gezonde stoffen in. En alle beetjes helpen hé! Snij de ui in fijne halve maantjes. Rits de blaadjes van de tijm en de dragon.
Gegrilde paprika's

Scheur de paprika's in stukken en schik ze op een groot bord. Verdeel er de rode ui, tijm en dragonblaadjes over. Werk af met balsamicoazijn en wat olijfolie. Nog een draaitje van de pepermolen en wat grof zout.
 

Extra / Tip

Volgens mij verdient dit bord een ereplaatsje.
Gegrilde paprika's
Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:
Morgen kleurt de blog blauw!