Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 21 juni 2013

Gegrilde paprika's

ROOD!
Gegrilde paprika's

Marco Borsato knalt uit de boxen... Vandaag is rood, de kleur van je lippen…

Aan 'rood' geen gebrek bij Delhaize. Uit het uitgebreide aanbod koos ik rode paprika. Paprika geeft kleur aan allerlei gezonde en smaakvolle gerechten en is een serieuze vitamine knaller.
Dit slaatje van gegrilde paprika's doet het prima bij een zomerse barbecue.

Gegrilde paprika's

Wat heb ik gebruikt:

8 rode paprika's
1 rode ui
4 el balsamico azijn
enkele takjes tijm
enkele takjes dragon
olijfolie
zeezout
zwarte peper van de molen

Gegrilde paprika's

Hoe ga je tewerk:

Snij de paprika’s doormidden, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven op de koude plaat. Schuif die zo hoog mogelijk in de braadoven gedurende een halfuurtje.
Haal de plaat uit wanneer de paprika’s blaren krijgen en zwart gekleurd zijn.
Dek af met huishoudfolie, na 10 minuutjes kan je er makkelijk de pel afhalen.

Pel de rode ui. Ik heb ooit eens gelezen dat als je uien pelt, verwijder dan alleen het harde oneetbare velletje en niet de buitenste ring. Daar zitten namelijk de meest gezonde stoffen in. En alle beetjes helpen hé!
Snij de ui in fijne halve maantjes. Rits de blaadjes van de tijm en de dragon.

Scheur de paprika's in stukken en schik ze op een groot bord. Verdeel er de rode ui, tijm en dragonblaadjes over. Werk af met balsamicoazijn en wat olijfolie. Nog een draaitje van de pepermolen en wat grof zout.

Gegrilde paprika's

Volgens mij verdient dit bord een ereplaatsje.

Enjoy!
Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:

Morgen kleurt de blog blauw!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly