Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 5 juni 2013

Fast & furious pasta

Een avondje cinema! We hebben weinig tijd dus ga ik voor een supersnelle pasta.

Fast & furious pasta

Wat heb ik gebruikt voor 2 pers:
150 g volkoren spaghetti
olijfolie
100 g, half gedroogde en gemarineerde tomaten sud'n'sol, in stukjes gesneden
100 g, zwarte Kalamata olijven, ontpit en in reepjes gesneden
100 g pesto
Parmigiano reggiano, grof geraspt

Voor erbij:
4 rode paprika's, geschild en ontpit, in reepjes gesneden
1 aubergine, in de lengte in vier gesneden en daarna in kleinere stukken
2 kleine rode pepertjes, fijngehakt, de pitjes erbij
gedroogde rozemarijn
olijfolie


De pesto kan je zelf maken of de vlug-klaar-super-lekkere versie van Delhaize gebruiken. De half gedroogde tomaatjes en de Kalamata olijven zijn ook van Delhaize.

Doe de paprika's, aubergine en de pepertjes in het grote Aga blik. Besprenkel met een geutje olijfolie, schep de inhoud door elkaar. Strooi er wat fijngemalen gedroogde rozemarijn over.
Schuif het blik bovenaan in de braadoven gedurende 30 minuten.

Zet een grote pot op met water en wat zout, breng aan de kook op de hete plaat. Als het water kookt, voeg je de pasta toe. Roer en zodra de inhoud opnieuw kookt, zet je de pot afgedekt in de sudderoven voor de tijd die aangegeven is op de verpakking.

Giet de pasta af maar hou een weinig kookvocht over. Voeg de tomaatjes, olijven en pesto, plus een weinig kookvocht bij de spaghetti. Meng vlug ondereen en dresseer op voorverwarmde borden. Werk af met een geutje olijfolie en Parmegiano.
Serveer de gegrilde groenten in een afzonderlijk kommetje.

Enjoy! En … drie keer raden naar welke film we gaan...

Fast & furious pasta

Fast & furious pasta


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly