Blueberry frozen yoghurt

Intro

BLAUW! Daar heb je de Beatles weer… Blueberry Fields forever...
De besjes vertragen het verouderingsproces, dus laat maar komen! Ik maak er een 'Blueberry Frozen Yoghurt' mee.
Blueberry frozen yoghurt
 

Ingrediënten

150 g blauwe bessen, Delhaize
150 g braambessen, Delhaize
110 g kristalsuiker
snuifje zout
1/8 theelepel kaneel
150 g Griekse yoghurt, Delhaize, 10% vetgehalte
75 g room, Delhaize 20% vetgehalte
2 soeplepels limoensap
Blueberry frozen yoghurt

Bereiding

Doe de besjes, het limoensap, suiker, zout en kaneel in een steelpan. Zet op de sudderplaat en breng al roerend aan de kook. Zodra het mengsel kookt, zet je de pan af. Laat 10 minuutjes afkoelen. Schep enkele besjes uit en zet die in de frigo. Die voegen we later bij de gepureerde besjes. Zo bekom je een ijs met stukjes bes in. Pureer het bessenmengsel met een staafmixer of in een blender. Voeg de Griekse yoghurt en de room toe. Roer goed tot een egaal mengsel, zet in de frigo voor een paar uur of beter nog, laat overnachten.

Meng het gekoelde mengsel met de besjes die niet gepureerd zijn.
Giet de inhoud in de vrieskom van de Kitchenaid en laat op stand 1 draaien gedurende een half uurtje. Ook zonder ijsmaker kan je dit ijs maken. Giet dan de puree in een gekoelde kom, zet in de diepvries en om het half uur roer je de inhoud met een vork om tot het ijs stevig genoeg is.

Zet het ijs nog 2 à 3 uren in de diepvries. Dan is het ijs perfect te serveren. Als je het ijs pas later nodig hebt, haal het dan 1 uur vooraf uit en zet het in de frigo.

Het resultaat is super! Het kaneelpoeder is héél subtiel aanwezig en geeft het ijs iets speciaals. Zeker de moeite om te proberen.
Blueberry frozen yoghurt
 

Extra / Tip

Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:
Tot zover mijn 'Kleurige Delhaize week'. Ik ben er zeker van dat jullie gezond genoten hebben! Heb je zelf een suggestie of vraag: één adres Marijke Kookt!