Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 24 juni 2013

Americain Limousin

Filet americain met frietjes, smaakt volgens mij altijd, zomer of winter. Als je de americain zelf maakt, dan weet je ook zeker dat het vers is. En zeker als je de luxe hebt, zoals ik, een hoeveslager in je buurt te hebben. Je kan er het heerlijke Limousin vlees kopen, dat ik voor mijn gerecht heb gebruikt.

Americain Limousin

Wat heb je nodig:

250 g americain natuur, (www.hoevevleesmaertens.be)
appelkappertjes, hoeveelheid volgens je eigen smaak
1 grote sjalot
1 eetlepel tomaten ketchup
enkele takjes bladpeterselie
enkele druppels piri piri, of tabasco
gemalen zwarte peper
grof zeezout
parmigiano reggiano
handvol verse kervel
handvol rucola

voor de vinaigrette meng je:
graantjes mosterd
olijfolie
dragonazijn
peper en zout


Hoe ga je tewerk:

Was de kervel, rucola en peterselie.
Hak de blaadjes van de peterselie en de appelkappers elk afzonderlijk, mag nog tamelijk grof zijn. Hak het sjalotje fijn.

Doe het vlees, sjalotje, peterselie, kappertjes, ketchup en piri piri in een mengkom. Meng alles met een vork. Breng verder op smaak met peper en zout.

Verdeel het vlees over twee borden, eventueel met de hulp van een dresseerring. Werk af met wat parmezaankrullen. Die maak je makkelijk met de getande kant van een dunschiller.

Dien meteen op met de rucola, kervel en wat vinaigrette.

Wij hebben er onze AGA frietjes bij gegeten.
Aardappels schillen en in dikke frieten snijden. Nieuwe aardappels hoef je niet te schillen.
Hussel de frieten in een weinig olijfolie en doe ze in een Aga blik. Hang het blik bovenaan in de braadoven voor ongeveer een half uur tot ze knapperig zijn en een mooi kleur hebben.

Geniet! 

Americain Limousin
 
Americain Limousin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly