Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 28 mei 2013

Rabarbercrumble met gember

Al bladerend in een boek van 'The Hairy Bikers', viel mijn oog op een rabarbercrumble. Ik was niet zinnens om dit dessert te bloggen, een crumble is nu niet het meest mooi uitziende gerecht. Maar de smaken zaten zo goed en de schaal was zo vlug leeg, dat ik niet kan nalaten het te delen met jullie.

Rabarbercrumble met gember

Wat gaat erin:

750 g rabarber, gewassen en in stukjes gesneden

4 bolletjes stemgember, in kleine stukjes gehakt. Stemgember is erg zoet, de smaak is vergelijkbaar met gekonfijte gember.

5 soeplepels basterdsuiker (kinnekessuiker)
1 soeplepel maïzena

Voor de crumble:
175 g patisseriebloem
125 g koude ongezouten boter, in stukjes
75 g rietsuiker
50 g havermout


Hoe ga je tewerk:

Doe de rabarber stukjes, gember, basterdsuiker en de maïzena in een vuurvaste schotel. Meng alles ondereen.
In een andere kom meng je bloem, rietsuiker en havermout. Brokkel de kleine stukjes koude boter bij dit mengsel en meng het met je vingertoppen tot je precies broodkruimels bekomt.

Verdeel het kruimeldeeg over de schaal met rabarber.
Bak de crumble in het midden van de bakoven gedurende 30 à 40 minuten.

Dien warm op met custard of een bolletje ijs of een schep EasiYo Griekse yoghurt.

Enjoy!

Rabarbercrumble met gember

Rabarbercrumble met gember

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly