Intro
De lage
temperatuur van de sudderoven is ideaal om meringues te laten drogen. Per eiwit heb je 50 gram suiker nodig. De
schuimpjes wil ik ook een vanille-parfum geven. Dit kan je doen door
een deel van de suiker te vervangen door vanillesuiker of door gebruikte
vanillestokjes een andere bestemming te geven. Maal de gedroogde
stokjes
héél fijn met de Bamix, en zeef ze eventueel. Het poeder geeft een
super aroma en leuk is
dat de donkere spikkeltjes zichtbaar zijn in je gerecht!
Ingrediënten
2
eiwitten
100 g
suiker
snuifje
zout
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel vanillepoeder, gemaakt van vanillestokjes
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel vanillepoeder, gemaakt van vanillestokjes
½
theelepel cacaopoeder, donkere bv Kwatta
Bereiding
Klop het
eiwit met een snuifje zout half stijf met de
draadgarde van de Kitchenaid. Voeg al kloppend de suiker toe, 1 koffielepel per keer. Mix door tot
je de kom ondersteboven kan houden. Meng
bakpoeder, kaneel, vanillepoeder en cacaopoeder door elkaar. Leg de
mixer stil, strooi de mengeling bovenop het eiwit en laat de Kitchenaid
nog eens kort draaien tot alles opgenomen is bij het opgeklopte eiwit.
Vul
een spuitzak met gekartelde spuitmond met de meringue. Spuit torentjes
op een met bake-o-glide beklede bakplaat. Deze hoeveelheid is goed voor
een 50-tal stuks, een bakplaat vol. Schuif de plaat onderaan in de
sudderoven, gedurende een 3-tal uur of tot ze droog zijn. Laat de
schuimpjes afkoelen op een rooster.