Mexicaanse chocolademeringues

Intro

De lage temperatuur van de sudderoven is ideaal om meringues te laten drogen. Per eiwit heb je 50 gram suiker nodig. De schuimpjes wil ik ook een vanille-parfum geven. Dit kan je doen door een deel van de suiker te vervangen door vanillesuiker of door gebruikte vanillestokjes een andere bestemming te geven. Maal de gedroogde stokjes héél fijn met de Bamix, en zeef ze eventueel. Het poeder  geeft een super aroma en leuk is dat de donkere spikkeltjes zichtbaar zijn in je gerecht!
Mexicaanse chocolademeringues
 

Ingrediënten

2 eiwitten
100 g suiker
snuifje zout
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel vanillepoeder, gemaakt van vanillestokjes
½ theelepel cacaopoeder, donkere bv Kwatta

Bereiding

Klop het eiwit met een snuifje zout half stijf met de draadgarde van de Kitchenaid. Voeg al kloppend de suiker toe, 1 koffielepel per keer. Mix door tot je de kom ondersteboven kan houden. Meng bakpoeder, kaneel, vanillepoeder en cacaopoeder door elkaar. Leg de mixer stil, strooi de mengeling bovenop het eiwit en laat de Kitchenaid nog eens kort draaien tot alles opgenomen is bij het opgeklopte eiwit.

Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de meringue. Spuit torentjes  op een met bake-o-glide beklede bakplaat. Deze hoeveelheid is goed voor een 50-tal stuks, een bakplaat vol. Schuif de plaat onderaan in de sudderoven, gedurende een 3-tal uur of tot ze droog zijn. Laat de schuimpjes afkoelen op een rooster.
 

Extra / Tip

Bij het opdienen kan je ze nog extra bestrooien met kaneelpoeder of cacaopoeder.
Mexicaanse chocolademeringues
 
Lekker in combinatie met het chocoladetoetje, een bolletje ananassorbet en verse aardbeien!
Mexicaanse chocolademeringues