Flatbreads

Intro

Bij dippers kan je wraps geven. De wraps koop je kant-en-klaar in de winkel, gewoon eventjes opwarmen in een pan of op de sudderplaat.
 
Veel origineler is zelf flatbreads maken. Terwijl de echtgenoot de fles Cava ontkurkt en wij toosten op een gezellige avond, ligt een eerste 'platbroodje' al te bakken op de sudderplaat. Ook in een anti-kleefpan of op de barbecue kan je deze broden bakken. Het recept heb ik van een van mijn favorieten, Jamie Oliver.
Flatbreads
 

Ingrediënten

voor een 10-tal flatbreads:

600 g bloem voor wit brood
1 theelepel zeezout
2 grote eetlepels bakpoeder
1 theelepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
1 theelepel venkelzaadjes, geplet in de vijzel
6 eetlepels olijfolie
+/- 150 ml lauw water

Bereiding

Meng bloem, zout, bakpoeder en kruiden in de KitchenAid. Giet de olijfolie in het midden. Meng met de kneedhaak op stand 2 en voeg geleidelijk het water toe. Kneed gedurende een 10-tal minuten. Je bekomt een stevige deegbal die niet meer kleeft. Dek af en laat rusten tot je gasten komen. Ik heb het deeg een uurtje laten staan.
Flatbreads
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Rol een eerste stuk wat uit, daarna neem je het in je handen, rek en trek het wat, smijt het van de ene hand in de andere tot je een cirkel bekomt van maximum 1 cm dik. Vet de sudderplaat in met een weinig olie en leg het platbrood erop. Enkele minuten aan weerszijden bakken. Tijdens het bakproces komen er blaasjes in het deeg en kleurt het hier en daar mooi bruin.
Flatbreads
Snij het flatbread in repen en zet het onmiddellijk op tafel. Scoren doe je zeker met dit staaltje 'show cooking'!
Flatbreads