Carpaccio van rode biet

Intro

Vorig jaar maakte ik een soep met het blad van de rode biet. Het receptje kan je terugvinden op mijn blog bij 'soepen'. Daarvoor heb je wel de zomerbietjes nodig.
Nu is de knol zelf aan de beurt. Ik maak er een carpaccio mee.
Carpaccio van rode biet
 

Ingrediënten

voor 2 personen:

2 rode bietjes
1 geitenkaasje, natuur, bio crottin, Le Larry te koop bij Delhaize
8 dunne sneetjes pancetta
Parmigiano Reggiano
12 walnoten
olijfolie
½ limoen
bladpeterselie, fijngehakt
rucola, of een mengeling rucola en bietenblad
zwarte peper

Bereiding

Begin met de bietjes, goed schrobben en inpakken in aluminiumfolie. Zet het rooster op de onderste richel van de braadoven en zet de pakketjes erop. Naargelang de grootte laat je de bietjes garen gedurende 45 à 60 minuten. Met een satéstokje kan je testen of de bietjes gaar zijn.
Als de bietjes enigszins afgekoeld zijn kan je ze makkelijk pellen.

Leg de sneetjes pancetta op een bake-o-glide op de koude plaat. Schuif de plaat bovenaan in de sudderoven. Laat de sneetjes drogen gedurende een half uur of tot ze lichtjes krokant zijn. Dep droog tussen twee velletjes keukenpapier en breek in stukjes.
Snij de afgekoelde en gepelde bietjes met een mandoline in flinterdunne plakjes. Schik ze waaiervormig op een bord. Druppel er olijfolie en wat limoensap over. Strooi er de gehakte walnoten, stukjes pancetta, verkruimelde geitenkaas, peterselie en ruim geschaafde Parmigiano over.
Kruid met wat versgemalen zwarte peper.
Leg een ruime toef rucola bovenop als afwerking. Werk af met een draaitje van de pepermolen, wat grof zeezout en een drebbeltje olijfolie.
Carpaccio van rode biet