Auberginedip

Intro

Zelfgemaakt platbrood en drie dippers maken de start uit van ons Mexicaans avondje. Een aubergine wordt vaak als saai bestempeld, onterecht echter. De aubergine behoort trouwens tot de minst calorierijke groenten. We steken er wat pit in en dippen maar!
Auberginedip
 

Ingrediënten

2 aubergines
4 teentjes knoflook, gepeld
geutje olijfolie
2 groene paprika's
2 verse groene pepertjes, met zaadjes!
Een half bosje munt, de blaadjes
1 eetlepel wijnazijn
versgemalen peper en zeezout

Bereiding

Snij de aubergines middendoor, maak in elke helft een inkeping en stop er een teentje knoflook in. Doe de helften terug op elkaar en verpak de aubergines per stuk in aluminiumfolie. Leg de pakketjes in de bakoven, op het rooster op de onderste richel. Na 1 uur zijn de vruchten helemaal zacht. Doe ze open, met een lepel kan je makkelijk het vruchtvlees van de schil halen. De knoflookteentjes zijn ook gegaard en geven een fantastisch aroma. Doe ze bij het vruchtvlees in een zeef en laat uitlekken.

Hak de pepertjes héél fijn. Schil de groene paprika's en snij ze in stukjes. In een pannetje bak je de paprika's en pepertjes op de sudderplaat in een weinig olijfolie.

Het afgekoelde aubergine- en paprikamengsel cutter je samen met de muntblaadjes in een blender of met de Bamix tot je een fijne tartaar bekomt. Kruid bij met peper en zout.

Scoren doe je zeker met deze dip met pit!
Auberginedip