Artisjokkendip

Intro

Vandaag de tweede dipper die diende als starter van ons Mexicaans avondje. Het is een gladde, romige dip en bovendien ook vetarm. Deze is milder dan de auberginedip.
Artisjokkendip
 

Ingrediënten

1 bokaal artisjokbodems (180g), uitgelekt
1 teentje knoflook, geperst
¼ theelepel gemalen komijn
zeste van ½ limoen, geraspt
een handje bladpeterselie, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper
geutje olijfolie, indien nodig

Bereiding

Voor 6 personen heb ik de hoeveelheid wel verdubbeld.
Doe de artisjokken met knoflook, komijn en limoenzeste in de blender. Voeg zout en peper toe en pureer als glad.
Als het mengsel te vast is kan je een weinig olijfolie toevoegen. Roer er de peterselie onder en proef of de smaken juist zitten.
 

Extra / Tip

Lekker met flatbread, grissini, tortillachips en zelfs voor de day after, op een lekkere bruine boterham.
Artisjokkendip 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten