Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 13 mei 2013

Artisjokkendip

Vandaag de tweede dipper die diende als starter van ons Mexicaans avondje. Het is een gladde, romige dip en bovendien ook vetarm. Deze is milder dan de auberginedip.

Artisjokkendip

Wat heb ik gebruikt:

1 bokaal artisjokbodems (180g), uitgelekt
1 teentje knoflook, geperst
¼ theelepel gemalen komijn
zeste van ½ limoen, geraspt
een handje bladpeterselie, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper
geutje olijfolie, indien nodig


Hoe ga je tewerk:

Voor 6 personen heb ik de hoeveelheid wel verdubbeld.
Doe de artisjokken met knoflook, komijn en limoenzeste in de blender. Voeg zout en peper toe en pureer als glad.
Als het mengsel te vast is kan je een weinig olijfolie toevoegen. Roer er de peterselie onder en proef of de smaken juist zitten.

Poepsimpel toch!
Lekker met flatbread, grissini, tortillachips en zelfs voor de day after, op een lekkere bruine boterham.

Geniet!

Artisjokkendip

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly