Ananas op de grill

Intro

Mijn collegaatje vroeg me onlangs naar een makkelijk dessertje en liefst eentje waar de calorieën niet afdruipen. Het wordt een dessertje op de barbecue! Of voor degene die niet kunnen wachten op het mooie weer, gewoon in de grillpan. De kokossiroop die ik nodig had bij de 'sorbet van ananas en munt', is nu de basis van de marinade.
Ananas op de grill

Ingrediënten

voor 2 personen:

een rijpe ananas, ongeschild
1 eetlepel honing
1 dl kokossiroop, heb ik uit Delhaize 'Moulin de Valdonne', een flesje van 25 cl
1 klein rood chilipepertje, met de zaadjes, fijngehakt
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

Meng de honing, kokossiroop, chilipepertje en sesamolie, héél goed door elkaar. Neem de ananas en snij 6 plakken van 1 cm dik. Verdeel elke schijf in twee en verwijder de harde kern. Leg de helften op een groot bord en overgiet met de marinade. Laat een kwartiertje marineren. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan, tot ze lichtjes gekleurd zijn.

Neem de ananas uit de marinade en leg onmiddellijk op de grill, 2 à 3 minuutjes per zijde. Als je een grillpan gebruikt, moet je er wel voor zorgen dat de pan goed heet is. Het is de bedoeling dat je de strepen van de grill ziet.
Ananas op de grill
 

Extra / Tip

Schik de schijven op twee bordjes, strooi er de geroosterde sesamzaadjes over en eventueel nog een geutje van de marinade. Een bolletje ijs zou er ook lekker bij zijn.