Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 20 maart 2013

Seldersalsa

Gisteren weer een fantastisch zuurdesembrood gebakken. Was voor ons weer een voltreffer, met een stukje Camembert de Normandie, Taste of Inspirations van Delhaize. Trouwens uitgeroepen tot beste Camembert tijdens een blinde degustatie door kaasmeesters, hij behaalde een score van 8,5/10. Zoals jullie wel al door hebben, staan bij mij groentjes in de hoofdrol. De seldersalsa is een heerlijk frisse salsa als begeleider van bijvoorbeeld brood en kaas. Het recept heb ik uit dagelijkse kost.

Seldersalsa

Wat heb je nodig:

een bleekselder, de buitenste stengels gebruik ik niet, die gaan in de soep
appelkappers, ik gebruik de helft van een bokaaltje (= 65gr)
½ van een potje bieslook
2 sjalotjes
1 appel, Granny Smith of andere stevige variëteit
2 soeplepels olijfolie, goede kwaliteit
2 soeplepels witte wijnazijn
peper en zout


Dit zijn ingrediënten voor een ruime hoeveelheid salsa. De overschot kan prima verdwijnen in de lunchbox van manlief voor de volgende dag.

Snij de bleekselder, de sjalotjes, de bieslook en de appel in héél kleine stukjes. Hak de appelkappers grof. Besprenkel met de olijfolie en azijn en schep alles onder elkaar. Kruid met peper en zout.

Zuurdesembrood

Het brood is gemaakt van:
200 gram zuurdesem
3,5 gram speculaaskruiden
200 gram lauwwarm water
190 gram donkerbruin volkoren tarwemeel
190 gram tarwebloem
125 gram rozijnen, gemengd donkere en blonde

Geniet!

Zuurdesembrood

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly