Intro
Ingrediënten
8
grote scampi's
chorizo,
ik neem de pikante, gepeld en in schijfjes van 1 cm gesneden
voor
de marinade:
2
el olijfolie
1
el limoensap
1
teen knoflook, geperst
peper & zout
voor
de dressing:
Handvol peterselie, fijngehakt
sap
van ½ limoen
2
el olijfolie
peper & zout
Bereiding
Pel
de scampi’s tot het staartje en verwijder het darmkanaal. Spoel de
scampi's onder koud stromend water en dep ze droog. Meng alles voor
de marinade, giet over de scampi's en laat 10 minuten marineren. Maak
ondertussen de dressing.
Leg
in de holte van elke scampi een stukje chorizo en prik vast met een
stokje.
Leg
bake-o-glide op de sudderplaat en grill de spiesjes kort tot de
scampi's gaar zijn. Lepel er wat peterselie dressing over en serveer
meteen.