Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zaterdag 9 maart 2013

Scampi op een spiesje

Dit schaaldiertje wordt door jong en oud gesmaakt. Vandaag de scampi als knapperig hapje.

Scampi op een spiesje

Wat heb je nodig voor 4 personen?

8 grote scampi's
chorizo, ik neem de pikante, gepeld en in schijfjes van 1 cm gesneden
voor de marinade:
2 el olijfolie
1 el limoensap
1 teen knoflook, geperst
p&z
voor de dressing:
handvol peterselie, fijngehakt
sap van ½ limoen
2 el olijfolie
p&z


Pel de scampi’s tot het staartje en verwijder het darmkanaal. Spoel de scampi's onder koud stromend water en dep ze droog. Meng alles voor de marinade, giet over de scampi's en laat 10 minuten marineren. Maak ondertussen de dressing.

Leg in de holte van elke scampi een stukje chorizo en prik vast met een stokje.

Scampi op een spiesje

Leg bake-o-glide op de sudderplaat en grill de spiesjes kort tot de scampi's gaar zijn. Lepel er wat peterselie dressing over en serveer meteen.

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly