Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 25 maart 2013

Ouderwetse appelcake

Op algemeen verzoek blog ik deze verwennerij. Zo simpel, deze moet je proberen!

appelcake

Wat heb je nodig:

200 gram bloem
½ zakje bakpoeder (10 gram)
snufje zout
200 gram boter, ongezouten en op kamertemperatuur
200 gram kristalsuiker
3 eieren
3 eetlepels melk
1 koffielepel gemalen kaneel
25 gram vanillesuiker
3 appels, Jonagold
bloemsuiker voor de afwerking


Ik maak mijn deeg met de Kitchenaid. Roer de boter en suiker 1 minuut in de mengkom met de platte menghaak op stand 4 tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom, voeg snufje zout toe en meng op stand 2 tot een luchtig beslag. Als laatste meng je de melk onder het deeg.

Schil de appels en snij in stukjes, meng met de vanillesuiker en kaneel.

Bekleed het kleine Aga blik met bake-o-glide en schep het beslag in de vorm. Strooi er de appelblokjes over.

Hang het blik op de tweede richel van onderaan, in de bakoven. Bak gedurende 50 minuten. Laat afkoelen en bestuif met bloemsuiker.

Mijn fotograaf verdwijnt niet alleen met zijn toestel maar ook met de cake. Morgen zullen er een paar héérlijk kunnen smullen.

That makes me smile!

appelcake

appelcake


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly