Chocoladetoetje

Intro

Om in de Mexicaanse stijl te blijven, een zijdeachtig chocolademengsel met pit! De perfecte afsluiter na de chili con carne. Ik heb het recept uit een boek van een van mijn favoriete chefs, Nigella Lawson. Het maken ervan is belachelijk eenvoudig en je doet dit best de dag vooraf.
Chocoladetoetje
 

Ingrediënten

175 g pure chocolade met minstens 70% cacao. Mijn keuze gaat naar chocolade van het merk Delhaize, 74% cacao, een Zwitserse chocolade te koop in tabletten van 100 g

2,5 dl slagroom, ik gebruik lichte culinaire room Gervais of Alpro soya cuisine
½ theelepel vanille-extract
¼ theelepel gemalen piment, mag héél zeker de pikante versie zijn
1 ei

Bereiding

Breek de chocolade in stukken en doe ze in de blender van de KitchenAid. Laat kort draaien. Verhit de room tot tegen het kookpunt, doe er het vanille-extract en het piment bij. Giet het roommengsel door de vulopening van de blender over de chocolade. Laat 30 seconden staan. Laat de machine 30 seconden draaien. Breek het ei en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel. Laat de machine 45 seconden draaien. Verdeel het mengsel in kleine potjes of schaaltjes.

Zet ze afgedekt in de frigo. Laat ze een half uurtje voordat je ze wil serveren, op kamertemperatuur komen. Dat komt de smaak en structuur ten goede.

Met deze hoeveelheid bekom je 5 dl, dus zeker genoeg voor een 8-tal potjes.

Buen provecho
Chocoladetoetje