Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zaterdag 23 februari 2013

Koekjes met chocolade en abrikozen

Home made koekjes zijn voor mij pure verwennerij. Super gemakkelijk om maken en ze kunnen volgens mij niet mislukken. Je hebt een deeg nodig die je laat opstijven in de koelkast. Zo heb je op elk moment van de dag, in een mum van tijd versgebakken koekjes.
Aan het basisdeeg kan je allerlei vruchten, noten en aroma's toevoegen.

Koekjes met chocolade en abrikozen

Wat heb je nodig voor ongeveer 30 stuks

225 g zachte boter
140 g kristalsuiker
280 g bloem
1 eidooier
snuifje zout
2 theelp amaretto
50 g pure chocolade, grof gehakt
50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
100 g geschaafde amandelen


Hoe ga je te werk:

Roer de boter en suiker romig met de garde van de Kitchenaid. Voeg de eidooier en amaretto al roerend toe. Zeef de bloem en een snuifje zout boven de kom, laat kort draaien met de menghaak op stand 2. Spatel de chocolade en abrikozen onder het deeg tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Rol 2 dikke staven van het deeg. Strooi de amandelen op je werkblad en rol het deeg erdoor. Wikkel in plasticfolie en laat opstijven in de frigo.

Snijd het deeg met een scherp kartelmes in plakjes van ½ cm. Leg een bake-o-glide op de koude plaat, schik er de koekjes op met voldoende afstand van elkaar.
Bak de koekjes 12 à 15 minuten in het midden van de bakoven tot ze goudgeel zijn.

Staat de koffie klaar?

Koekjes met chocolade en abrikozen

Koekjes met chocolade en abrikozen


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly