Intro
Ingrediënten
4
verse rode bieten, liefst middelmatig groot
1
Granny Smith, in vieren, klokhuis verwijderd
4
stronkjes roodlof
rucola
12
coquilles
1
el olijfolie
2½
el grofgehakte walnoten, geroosterd
dressing
4
el walnotenolie
2½
el rodewijnazijn
1
el honing, vloeibare
1
tl mosterd, Wostyn
Bereiding
Begin
met de bietjes goed te schrobben, verpak
ze in aluminiumfolie. Schuif het rooster op
de onderste richel van de braadoven (230°) en plaats de pakketjes
erop, naargelang de grootte +/-1 uur. Met een satéstokje kan je
testen of de bietjes gaar zijn. Pel de nog warme bietjes,
laat afkoelen en snij ze in
partjes.
Hak
de walnoten en rooster ze in een pan op de sudderplaat.
Voor
de dressing klop je de walnootolie, azijn, honing en mosterd door
elkaar in een kom, breng op smaak met peper en zout.
Snijd
de ongeschilde appel in dikke plakken. Meng met de losgemaakte
blaadjes van het roodlof en de rucola. Schep er ¾ van de dressing
onder. Zet aan de kant.
Verhit
een antikleefpan op de hete plaat. Bestrijk de coquilles met
geklaarde boter en bestrooi ze royaal met zeezout en versgemalen
zwarte peper. Bak de coquilles kort aan elke kant tot ze aan de
buitenkant gekleurd en van binnen net gaar zijn.
Verdeel
de salade over 4 borden, schik er de coquilles en biet op en bestrooi
met de walnoot. Besprenkel met de achtergebleven dressing en dien op.