Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 11 februari 2013

Coquilles met rode biet en roodlof

Even nadenken, wat doe ik met enkele verdwaalde rode bietjes in de koelkast en heerlijk verse coquilles: een vlug klaar slaatje zonder poespas!

Coquilles met rode biet en roodlof

Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 verse rode bieten, liefst middelmatig groot
1 Granny Smith, in vieren, klokhuis verwijderd
4 stronkjes roodlof
rucola
12 coquilles
1 el olijfolie
2½ el grofgehakte walnoten, geroosterd

dressing
4 el walnotenolie
2½ el rode wijnazijn
1 el honing, vloeibare
1 tl mosterd, Wostyn


Hoe ga je tewerk:

Begin met de bietjes goed te schrobben, verpak ze in aluminumfolie. Schuif het rooster op de onderste richel van de braadoven (230°) en plaats de pakketjes erop, naargelang de grootte +/-1 uur. Met een satéstokje kan je testen of de bietjes gaar zijn. Pel de nog warme bietjes, laat afkoelen en snij ze in partjes.

Hak de walnoten en rooster ze in een pan op de sudderplaat.

Voor de dressing klop je de walnootolie, azijn, honing en mosterd door elkaar in een kom, breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ongeschilde appel in dikke plakken. Meng met de losgemaakte blaadjes van het roodlof en de rucola. Schep er ¾ van de dressing onder. Zet aan de kant.

Verhit een antikleefpan op de hete plaat. Bestrijk de coquilles met geklaarde boter en bestrooi ze royaal met zeezout en versgemalen zwarte peper. Bak de coquilles kort aan elke kant tot ze aan de buitenkant gekleurd en van binnen net gaar zijn.

Verdeel de salade over 4 borden, schik er de coquilles en biet op en bestrooi met de walnoot. Besprenkel met de achtergebleven dressing en dien op.
Misschien een ideetje voor Valentijn!

Enjoy!

Coquilles met rode biet en roodlof

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly