Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zaterdag 12 januari 2013

Trifle met bosvruchten

Een trifle is een klassiek Engels dessert, je kan er eindeloos mee variëren en er je eigen touch aan geven. Met Kerst heb ik er een gemaakt in een grote glazen kom, zo kon elk zijn goesting doen, wat ook gretig is gebeurd. Bijgevolg was mijn fotograaf te laat om het pronkstuk vast te leggen.
Vandaar deze kleinere versie.

Trifle met bosvruchten

Wat heb ik gebruikt voor 4 personen:

een mengeling van vers fruit: aalbessen, frambozen, braambessen en bosbessen
1 eetlepel vloeibare honing
½ dl sinaasappelsap
de geraspte schil van 1 appelsien
½ dl cream sherry
amarettokoekjes, kan ook met boudoirs of maderakoekjes of plakjes cake
200 g mascarpone
500 g EasiYo custard (www.easiyo.com) of crème Anglaise (vb Bridélice)


Doe de helft van de bosvruchten in een kom met sinaasappelsap en de vloeibare honing. Schep voorzichtig om. Leg 2 lagen koekjes op de bodem van je glazen kom, besprenkel met de cream sherry. Verdeel er de bosvruchten met het sap over.

Spatel de custard onder de mascarpone en schep dit op het fruit.
Werk af met de overige bosvruchten en zet koel weg.

Geniet zonder schuldgevoel van deze 'kleinigheid'!

Trifle met bosvruchten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly