Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 20 januari 2013

Lékué wafels

Wafels bakken zonder wafelijzer!
Voor Kerst kreeg ik van mijn zoon een set van 2 siliconen bakvormen van Lékué. Ik heb het uitgetest en het resultaat mag er zijn. Bij het eerste gebruik moet je de moulure invetten, daarna is het niet meer nodig. Inderdaad de wafels vallen zo uit de vorm. In één baktijd kan je acht wafels maken.

Lékué wafels

Wat heb je nodig voor 8 wafels:

3 eieren
410 ml melk
240 g bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
110 g boter


Smelt de boter en meng met de geklopte eieren en de melk. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag.

Giet het mengsel in de 2 bakvormen, vul ze tot de rand. Plaats ze op het rooster in het midden van de braadoven (220°). Het is wel van belang rechtstreeks op het rooster te werken. Ik had eerst de fout gemaakt om de wafelvorm op de koude plaat te zetten, die houdt echter de warmte tegen. 
 
Lékué wafels

Na 9 minuten haal je de vormen uit de oven, je zal zien dat het beslag droog is en lichtjes bruin. Nu kan je de wafels uit de vorm halen. Draai de vorm gewoon om en leg de wafels met de gebakken kant op de bake-o-glide, opnieuw rechtstreeks op het rooster. Laat de wafels met de tekening naar boven bakken voor nog eens 9 minuten of tot ze bruin geworden zijn.

Bij de volgende wafelbak ga ik de helft melk en de helft spuitwater gebruiken.
Versier naar eigen godsvrucht en vermogen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly