Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 30 januari 2013

Hamburger de luxe

Onze Dries en vooral zijn vrouwtje weten wat ze willen! Het populairste receptje van mijn blog ook eens overdoen voor hen. De 'beste hamburgers' halen bij Hoevevlees Maertens, de overige ingrediënten prepareren en that's it! Met zijn vieren een glaasje bubbels bij de AGA, op de achtergrond een must bij dit Amerikaans avondje: popcorn oldies! Manlief het fototoestel in de aanslag en let's go!

Hamburger de Luxe

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

4 hamburgers
8 sneetjes gerookt spek
4 ciabatta broodjes, om zelf af te bakken
1 mooie eikenblad sla
4 tomaten, gepeld en in schijfjes snijden
2 mooie sjalotten en 2 rode uien, pellen en in fijne rondjes gesneden
ketchup
zelfgemaakte mayonaise
vastkokende aardappeltjes


We beginnen met de AGA-frietjes: aardappeltjes schillen, in dikke frieten snijden, schikken in de grote ovenschaal, een weinig olijfolie over sprenkelen en 35 minuutjes bovenaan in de braadoven bakken.

Alle ingrediënten worden bereid op de sudderplaat op een bake-o-glide. De uien, het spek en de hamburgers. Doe dit in shiften en hou alles warm in de sudderoven. De broodjes bak je af op de braadovenvloer.

Hamburger de Luxe
Hamburger de Luxe
Hamburger de Luxe
Hamburger de Luxe

Ondertussen zijn ook de aardappeltjes mooi bruin en kan iedereen een hamburger 'samenstellen'.
En als toetje … dat is voor een volgende post ;-)

Hamburger de Luxe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly