Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zaterdag 6 oktober 2012

Butternut all-in

Oktober is de pompoenmaand! Je ziet ze in alle maten en kleuren, ze ogen mooi, ze zijn goed voor de gezondheid, bevatten weinig calorieën en bovendien één van mijn lievelingsgroenten!
Volgend receptje heb ik gevonden in een boek van Jamie Oliver, Happy Days met The Naked Chef.
Het is echt een fantastisch gerecht en kan bovendien helemaal op voorhand klaargemaakt worden. De rijst hoef je niet voor te koken, die gaat bij de vulling in de pompoen en wordt zo gaar!

Butternut all-in

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

2 butternut pompoenen
1 rode ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel korianderzaad, gestampt in de vijzel
1 chili pepertje, fijngesneden of in de vijzel als het een gedroogd is
enkele takjes rozemarijn, alleen de naaldjes gebruiken en fijnhakken
8 zongedroogde tomaatjes, gehakt
zeezout en zwarte peper
100 g basmatirijst
2 soeplepel pijnboompitten

Butternut all-in

Schrob de pompoenen en droog ze af, want we eten de schil op! Halveer de pompoenen en verwijder de zaadjes. Met een parisiennelepel haal je zoveel mogelijk vruchtvlees uit, dit is het zwaardere werk, de pompoen is behoorlijk hard. Hak het pompoenvlees fijn. Rooster de pijnboompitten samen met de geplette korianderzaadjes in een droge pan, dit kan op de vloer van de braadoven.

Doe een scheutje olijfolie in een pan, voeg de ui, knoflook, pepertje, rozemarijn en zongedroogde tomaatjes toe, laat een paar minuutjes bakken. Voeg het pompoenvlees toe, stoof nog een 5-tal minuutjes al roerend. Als laatste voeg je de rijst en de pijnboompitten toe, kruid met peper en zout. Als de vulling te droog is, voeg je een klein geutje water toe.
Nu leg je de twee helften van een butternut op een stuk aluminiumfolie, bestrijk de schil met een beetje olijfolie, neem de helft van de vulling en schep die in de 2 halve pompoenen, druk ze tegen elkaar en verpak hem in de folie. Doe hetzelfde met de tweede butternut.

Butternut all-in

Leg de 2 pakketjes in de kleine AGA schaal en laat ze gedurende 1¼ uur in de braadoven garen, hang het blik op de tweede richel van onderaan.

Het resultaat is super!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly