Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 1 oktober 2012

Appelflap

Als vieruurtje zijn het de appelflappen van Sofie Dumont geworden.

Appelflap

Wat heb ik gebruikt:

2 appels, Elstar
hazelnoten en cashewnoten
bladerdeeg
2 kardemom zaadjes
stukje fondant chocolade

Voor de dorure:
1 eidooier
geutje melk

Voor de ijskoffie:
sterke koffie
kaneelstokje
takje rozemarijn
klontje rietsuiker
ijsblokjes
geutje melk


Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Hak de noten en de chocolade in stukjes. Plet de pitjes van de kardemom zaadjes en vermeng alles in een kom.

Uit een rol bladerdeeg heb ik 2 cirkels gesneden. De restjes deeg op elkaar gelegd, uitgerold en zo was er voldoende voor een 3de appelflap. Schep de vulling op telkens een helft van de cirkels. Meng 1 eidooier met een scheutje melk en bestrijk hiermee de randen van de cirkels, druk goed aan. Doreer ook de bovenkant.

Leg de appelflappen op de koude plaat bedekt met bake-o-glide. Schuif de plaat op het rooster dat op de bodem van de braadoven vloer ligt. Bak een 20-tal minuten.

De ijskoffie erbij is heel verrassend! Doe een kaneelstokje, een takje rozemarijn en een klontje rietsuiker in een glas. Vul het glas voor de helft met koffie (mag best een sterke koffie zijn), voeg ijsblokjes toe en een scheutje melk.

Bij onverwacht bezoek kan je je gasten binnen het half uur een ambachtelijk gebakje aanbieden. Wel op voorwaarde dat er een rol bladerdeeg in de frigo ligt.

Smakelijk!

Appelflap

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly