Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 29 augustus 2012

Strawberry fields forever

Eigenlijk kan je met deze basis zanddeeg taartjes alle kanten uit. Je kan ze vullen met banketbakkersroom, mascarponé, ricotta, slagroom, zure room...
Als afwerking kies je fruit naargelang het seizoen. Ik heb deze aardbeientaartjes gemaakt voor vaderdag, maar ze waren nog niet op de blog geraakt, dus bij deze...

Strawberry fields forever

Voor het zanddeeg heb je nodig:

Hoeveelheid voldoende voor 6 kleine taartjes
200 g bloem
125 g boter op kamertemperatuur, in vlokjes
60 g suiker
1 ei
½ tl vanille-extract
snuifje zout

Voor de vulling:
vanillepudding
aardbeien
frambozenconfituur


Doe de boter en suiker in de mengkom van de KitchenAid en roer met de platte menghaak op stand 2 tot het mengsel romig en luchtig is. Voeg het ei en vanille toe en meng kort. Zeef de bloem en meng met de boter op stand 1. Je hoeft het deeg niet te kneden, maar zorg gewoon dat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn. Hoe langer je het deeg bewerkt, hoe moeilijker het wordt om uit te rollen. Verpak het deeg in plastic folie en bewaar minstens 2 uur in de koelkast.

Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dikte. Snij cirkels uit die 2 cm groter zijn dan de taartvormpjes.
Beleg de vormpjes met het deeg en prik even in. Zet de beklede taartvormpjes een halfuurtje in de koelkast.

Schik de vormpjes op de koude plaat en schuif die op de bodem van de braadoven. Bak de taartjes 10 à 15 min tot ze goudbruin zijn. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
In de plaats van banketbakkersroom, heb ik 'voor mijn eigen good-feeling' een vanillepudding gemaakt met een zakje Imperial, daar gaan geen eidooiers in. Maken zoals op het pakje vermeld en laten afkoelen, afgedekt met plastiekfolie om velvorming te voorkomen.
Nu rest je enkel nog de deegvormpjes te vullen met de pudding. Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze doormidden. Zet ze met het snijvlak op de crème zodat die volledig is bedekt.
Warm de frambozenconfituur lichtjes op en bestrijk er de aardbeien mee.

Enjoy!

Strawberry fields forever
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly