Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 14 december 2011

Cranberry muffins

Heerlijk om in het weekend je dag te beginnen met muffins!
Wat betreft de vulling durf ik wel te variëren, chocolade stukjes, gedroogd of gekonfijt fruit, nootjes, stemgember, of wat je maar lust. Ook kan je variëren met andere meel- of suikersoorten, of kan je specerijen of geraspte citrusschil toevoegen. Karnemelk in plaats van melk is heel verrassend!
Ik ben op een recept uitgekomen met gedroogde cranberries (zijn te koop in Delhaize, staan bij alle andere gedroogde vruchten). Nu alles rondom ons de Kerstsfeer uitstraalt, kon ik niet laten om die eens uit te proberen.
Muffins zijn in feite heel makkelijk te maken. Je hebt de droge ingrediënten en een vochtig mengsel.

Cranberry muffins

Droge ingrediënten
250 g bloem
2 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel bicarbonaat
100 g kristalsuiker
1 eetlepel kaneel
snuifje geraspte nootmuskaat
geraspte schil van 2 mandarijnen

Vochtig mengsel
sap van 2 mandarijnen
melk
0,75 dl zonnebloemolie
1 ei

gedroogde cranberries

Neem een kom, doe er de droge ingrediënten in.
In een maatbeker doe je het sap van de mandarijnen, vul aan met melk tot je 2 dl vocht hebt. Voeg het ei en de zonnebloemolie toe. Giet de inhoud van de maatbeker bij de droge ingrediënten. Roer kort door elkaar, het deeg mag zeker nog klonterig zijn.
Spatel de cranberry's onder en schep het beslag in de muffinvorm of in papieren vormpjes.

Bak de muffins 20 à 25 min op een rooster op de onderste richel van de bakoven.

Muffins worden snel oud, je kan ze weer lekker vers maken door ze enkele min onder in de braadoven te zetten.

Enjoy!

Cranberry muffins

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly